• June 22, 2024

Er zijn verschillende liefdadigheids- of vrijwillige advocaten die je kunnen helpen als je geen juridisch advies kunt krijgen of het je niet kunt veroorloven om zelf een advocaat in te huren. Om deze te vinden moet je op zoek gaan naar het rechtscentrum. Een ervaren juridisch adviseur of een advocaat kan je bij het advocatenkantoor begeleiden. Gemeenschapszorg, discriminatie, onderwijs, werk, gezin, huisvesting en dakloosheid, immigratie en asiel kwesties worden allemaal behandeld door juridische centra. Je kunt ook overwegen websites te bezoeken van instanties of organisaties die juridisch advies kunnen geven. Op de website kun je het dichtstbijzijnde rechtsbijstand loket aanwijzen. Een advocaat kan je misschien ook helpen. Via een advocaat kun je mogelijk een vrijwillige advocaat vinden om je gratis te vertegenwoordigen in de rechtbank of bij een tribunaal. Op de website van de advocaat kun je zien of deze je kan helpen.

Wat is juridisch advies?

Juridisch advies is het geven van een gekwalificeerd of officieel oordeel over de inhoud of toepassing van de wet met betrekking tot een specifiek feitelijk scenario. Juridisch advies geven omvat vaak het onderzoeken van een reeks feiten en het adviseren van een cliënt om een ​​bepaalde handelwijze te volgen in het licht van de relevante wettelijke normen. Juridisch advies wordt meestal gegeven in ruil voor geld of een vorm van fysieke vergoeding. Over het algemeen wordt gratis advies pro bono publico (in het algemeen nut) genoemd. Het wordt ook wel kortweg “pro bono” genoemd. Het wordt meestal verkregen via een advocaat, advocaat of advocaat in de common law-systemen. In civiele rechtsstelsels wordt het verstrekt door advocaten, advocaten of andere specialisten (zoals belastingdeskundigen, professionele adviseurs, enz.). Je kunt mogelijk gratis of goedkope hulp zoeken als je je geen juridisch advies of ondersteuning voor de rechtbank kunt veroorloven. Juridische bijstand kan een deel van of al je juridische kosten dekken als je zaak aanzienlijk is en je niet in staat bent deze te betalen.

Wanneer is juridisch advies nodig?

Juridisch advies is in veel gevallen noodzakelijk. Als jij of je kinderen bijvoorbeeld het risico lopen op huiselijk geweld of gedwongen huwelijken, kun je in aanmerking komen voor juridische hulp. Als je dakloos bent kun je het ook krijgen. Een andere reden om een ​​advocaat in te schakelen is als je gezins mediation nodig hebt. Als je slachtoffer bent van discriminatie, kun je het ook krijgen. Je kunt er mogelijk ook een krijgen als je een rechtszaak aanspant op grond van de Human Rights Act. Je kunt ook juridisch advies inwinnen als je bent beschuldigd van een misdrijf en gevangenisstraf krijgt. Tot slot kun je  het ook krijgen als je overweegt een deurwaarder in te huren.

Hoeveel kost het?

Op de websites van advocaten kun je voor enkele basisdiensten de kosten opzoeken. Prijzen voor diensten zoals het organiseren van geld, goederen en eigendommen van een overleden persoon moeten openbaar worden gemaakt. Bovendien worden de kosten van ‘residentiële overdracht’, het proces van het kopen en verkopen van een huis, meestal vermeld. Ook worden bepaalde instanties van de arbeidsrechtbank genoemd. Je kunt zelfs gratis of tegen een vast tarief begeleiding krijgen. Sommige advocaten bieden gratis juridische consultaties van 30 minuten aan. Sommige bieden een vast bedrag, zodat je de begeleiding vooraf kunt budgetteren.