• May 18, 2024

Auto’s kun je op veel verschillende plekken kopen. Je kunt ze nieuw bij een dealer kopen, maar dealers verkopen ook tweedehands auto’s. Je auto’s bij particulieren kopen of bij tweedehands auto dealers zoals bijvoorbeeld Gratisuwautoverkopen waar je in Etten-leur een occasion kunt kopen.

Zelf een auto importeren

Wanneer je in Nederland geen auto kunt vinden kun je altijd nog in België of Duitsland gaan zoeken. Je kunt hier een auto kopen en zelf importeren naar Nederland. Je kunt dit ook door een bedrijf laten doen. Jij kiest dan zelf een auto uit en zij regelen de rest. Auto’s uit Duitsland en België zijn doorgaans een stuk goedkoper dan auto’s in Nederland. Ook zijn deze auto’s vaak zeer uitgebreid qua opties en hebben ze niet veel kilometers. Houdt er tijdens het importeren wel rekening mee dat je nog enkele bijkomende kosten krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van de bijtelling en overige importkosten.

Een auto kopen bij een occasion dealer

Wanneer je een auto koopt bij een tweedehands autohandelaar is het belangrijk om de auto voorafgaand van de koop goed te controleren. Auto’s zijn marge goederen en verkopers zijn niet verplicht om je garantie te geven. Wil je wel graag garantie dan kun je hier vaak extra pakketten voor afsluiten die langer meer gaan dan de verplichte zes maanden die je krijgt bij aanschaf.

Koop een nieuwe auto bij een merkdealer

Wil je verzekerd zijn van een goede aankoop? Koop dan een gloednieuwe auto bij een merkdealer. Vaak kun je enkele nieuwe modellen proefrijden en ben je altijd op de hoogte van de laatste autotrends. Mocht je echt een trendsetter zijn en ervoor kiezen om een elektrische of hybride auto te kopen dan kun je misschien net nog gebruik maken van een subsidie. Zo bespaar je niet alleen bij de aanschaf van de auto maar ook tijdens het rijden. Deze nieuwe auto’s zijn namelijk een stuk zuiniger dan oudere of tweedehands auto’s.