• April 19, 2024

Een auto leasen, je hebt er vast wel eens van gehoord of misschien sta je op het punt om te gaan leasen. Dit is niet zo gek. In Nederland groeit het aantal burgers dat een auto leased. Dit kan verschillende redenen hebben. Maar wat is leasing ook alweer precies en wat is het verschil tussen lease en shortlease? In deze blog beantwoorden wij al je vragen en kun jij straks moeiteloos het verschil uitleggen.

Wat is ook alweer leasing?

Misschien vraag je je af, wat is leasing ook alweer precies? Financial lease en full operational lease bestaat al erg lang in de zakenwereld. Financial lease is een vorm van kredietverschaffing. Je koopt een bedrijfsauto en de leasemaatschappij zorgt voor de financiering. Je betaalt alleen rente en aflossing en daarna wordt je economisch eigenaar van de auto. Bij full operational lease wordt alles voor je geregeld zoals service onderhoud dit is ook de meest voorkomende vorm van zakelijk leasen.

Private lease

Het privé leasen van een auto wordt steeds populairder. Dit geeft de particulier de mogelijkheid om voor een vast bedrag in de maand een nieuwe auto te leasen. Hierdoor bent je niet een groot bedrag kwijt bij de aanschaf van een nieuwe auto. Je betaalt een vast bedrag per maand voor de auto en voor de rest hoef je alleen nog te tanken.

Shortlease

De laatste vorm van leasen is hortlease. Dit toont veel overeenkomsten met een full operational leasecontract. Het verschil zit in de looptijd en keuzemogelijkheden. De minimale duur van een shortlease contract is 1 maand en de maximale duur 24 maanden. Hierdoor heb je dus de voordelen van operational lease en flexibiliteit van een auto huren. Shortlease is dus ideaal voor als je niet zeker weet of je de auto voor een langere periode, laten we zeggen twee jaar, nodig hebt. In plaats van een auto huren in Groningen kun je ook een auto shortleasen in Groningen.