• April 19, 2024

Voor veel mensen is een auto meer dan alleen een vervoersmiddel dat ze van A naar B brengt. Het is een echte hobby en daarom zijn sommigen er vaak mee bezig. Een nieuwe trend is het wrappen van auto’s. In dit artikel behandelen we de meest gestelde vragen over het wrappen van je Audi RS6 door X Carwrapping, zodat jij er alles over te weten komt. 

Kan de wrap verwijderd worden? 

Ja, de wrap kan gemakkelijk en eenvoudig verwijderd worden. Je kunt je hierover goed inlezen en dit zelf proberen, maar wij raden om het te laten verwijderen. Wanneer je jouw autowrap laat verwijderen bij Legal Shine, weet je zeker dat dit veilig en deskundig gebeurd. Zo voorkom je onnodige krassen en beschadigingen aan de auto. 

Kan ik door de wasstraat met een gewrapte auto? 

Ja, je kunt door de wasstraat met een gewrapte auto. Wij zouden het echter wel afraden, omdat het veiliger is om je auto met de hand te wassen. Dit verlaagt de kans op krasjes en andere beschadigingen aan de wrap en zorgt ervoor dat de wrap langer mooi blijft. 

Beschermt de folie tegen krassen? 

De wrapfolie is een extra laag die over je auto geplaatst wordt. Het beschermt dus tegen kleine krasjes. Ook wordt de auto door de folie beschermt tegen steenslag, strooizout en ander vuil van buitenaf. Hierdoor blijft de auto zelf langer mooi en zal ook de verkoopwaarde hoog blijven. 

Hoelang duurt het om een auto te wrappen?

Dit verschilt per bedrijf. De meeste carwrapping bedrijven zijn er gemiddeld twee tot drie werkdagen mee bezig. Het is belangrijk dat zij de tijd nemen voor een goede afwerking. Vraag even na of je bij het bedrijf waar jij jouw auto wilt laten wrappen misschien een leenauto mee kunt krijgen, zodat je wel vervoer hebt terwijl je auto gewrapt wordt. 

Moet ik aan het RDW doorgeven dat ik mijn auto laat wrappen? 

Omdat de kleur van je auto verandert wanneer jij je auto laat wrappen, is het belangrijk dat je dit doorgeeft. De kleur van je auto staat namelijk genoteerd bij jouw kenteken en dit moet dus aangepast worden. Dit kun je makkelijk en kosteloos doen door het formulier ‘aanvraag kleurwijziging’ in te vullen en op te sturen.