• April 19, 2024

De elektrische auto heeft wel officieel zijn intrede gemaakt in Nederland. Je ziet er steeds meer rondrijden. Dat is niet zo verrassend, want de elektrische auto heeft behoorlijk wat voordelen. In het artikel hieronder sommen we die voordelen even kort voor je op.

1. Minder onderhoud

Een elektrische auto heeft veel minder onderhoud nodig. Dit komt omdat een elektrische auto veel minder bewegende onderdelen in bijvoorbeeld de motor heeft, waardoor de auto minder snel verslijt. Een elektrische auto gaat zo veel langer mee dan een gewone auto. Omdat elektrische auto’s nog relatief nieuw zijn, zijn er nog maar weinig elektrische auto’s versleten, aangezien ze ook zo lang meegaan. Heb jij al wel een elektrische auto die ver versleten is? Dan kun je een auto accu aanschaffen om te vervangen en kun je weer jarenlang genieten van je elektrische auto.

2. Het is zuiniger

Energie is een stuk minder duur dan fossiele brandstof en een elektrische auto rijd natuurlijk op energie. Wanneer je dus je auto oplaadt, ben je een stuk minder geld kwijt dan wanneer je een auto die op fossiele brandstof rijdt voltankt. Je moet dan wel thuis je auto opladen, daar is de energie namelijk het goedkoopst. Het verschil tussen tanken of opladen wordt bij bijvoorbeeld een tankstation een stuk kleiner.

Naast het feit dat energie niet zo duur is, is energie natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu. Fossiele brandstoffen stoten erg veel CO2 en fijnstof uit, wat erg slecht is voor het milieu en de luchtkwaliteit. CO2 is namelijk een broeikasgas en zorgt ervoor dat klimaatverandering steeds sneller gaat. Een elektrische auto heeft geen uitstoot, buiten de uitstoot van het opwekken van energie die je dan moet ‘tanken’. Dat is een stuk minder dan de uitstoot uit een gewone auto.

3. De technologie gaat erg snel

Elektrische auto’s worden steeds beter en momenteel is het al een erg goede optie om een elektrische auto aan te schaffen. Je kunt tegenwoordig al flink wat kilometers rijden op een accu en het duurt steeds minder lang voordat de auto is opgeladen. Daarbij hebben elektrische auto’s dankzij het gewicht een stabielere wegligging en zijn de technieken van een elektrische auto erg geavanceerd.