• June 22, 2024

Het kopen van tweedehands auto’s is een interessante optie geworden voor diegenen die niet te veel willen investeren bij de aanschaf van een gloednieuwe auto. Daarom is aandacht voor een aantal details bij het zoeken naar of onderhandelen over een tweedehands auto essentieel geworden, vooral als deze zoektocht via het internet wordt gedaan.

Voor wie niet veel verstand heeft van mechanica, is het misschien iets moeilijker, maar er zijn nog andere dingen die iedereen kan waarnemen. In dit artikel hebben wij een aantal waardevolle tips voor je opgesteld om je te helpen de auto van jouw dromen te vinden. Twijfel je nog over een auto, laat dan een aankoopkeuring uitvoeren. Lees onze andere tips in onderstaand artikel!

1. Controleer op verf slijtage

Het eerste – en misschien wel het meest zichtbare – bij het bekijken van een tweedehands auto is het lakwerk. Of het nu om een oudere of een half nieuwe auto gaat, het is heel gemakkelijk te zien of de lak nog in goede staat is of dat er al krassen op zitten of dat de lak zelfs te lijden heeft gehad van overmatige blootstelling aan de zon.

Probeer te zoeken naar tekenen: verschillen in tint, textuur, in de uitlijning van de deuren, in de motorkap… Indien het schilderij niet in goede staat is, zal het meer werk vergen om hersteld te worden en zal het nodig zijn nog meer te investeren in een schilderdienst.

2. Let op vreemde geluiden

Een ander detail dat moet worden opgemerkt bij een gebruikte auto is de aanwezigheid van geluiden. Geluiden kunnen in sommige gevallen betekenen dat een onderdeel niet naar behoren werkt en zo jouw veiligheid in gevaar brengen.

Als je geen technische kennis hebt, let dan op geluiden die vreemd lijken en stel de verkoper vragen om te begrijpen wat er aan de hand is. Het beste is om in deze gevallen een proefrit te maken, want geluiden worden niet altijd opgemerkt als de auto stilstaat!

3. Vraag de aankoopkeuring

De aankoopkeuring is een uiterst noodzakelijke procedure om een goede aankoop van een half nieuwe auto te garanderen. Laat dit niet na, want je loopt het risico dat je de auto zonder de keuring niet kunt overbrengen!

Bovendien is het belangrijk om veilig te zijn, met de auto goedgekeurd in een voertuig inspectie, kunt je meer gemoedsrust hebben wanneer je nodig hebt om het te gebruiken, vooral als je het vervoer van jouw gezin in de auto.