• June 22, 2024

Wanneer het heet is, is het leuk om naar barbecues, terrasjes en strandjes te gaan. Toch is het op dit soort plekken een stuk warmer dan binnen in de airco. In dit artikel lees je tips die je als man moet weten om koel te blijven tijdens de warme dagen. Zo zul je er altijd goed uitzien en zul je er niet bezweet bijstaan. Een petflessenzwembroek van Ramatuelle Beachwear is een voorbeeld van een leuk en origineel item waarmee jij zeker de show gaat stelen. Lees zeker even verder als je benieuwd bent naar nog meer tips!

Ga voor lichte kleuren

Dat lichte kleuren jouw lichaam koeler houden, wist je misschien al. Maar weet je ook waarom dit zo is. Kleding in witte of lichte kleuren weerkaatsen de stralen van de zon terwijl kleding in zwart of donkere kleuren juist de warmte absorberen waardoor je het nog warmere krijgt. Ga dus lekker voor een witte blouse of lichtblauwe zwembroek van Ramatuelle Beachwear, een stuk slimmer dan die zwarte polo!

Verkoelende huidproducten

Wanneer je gaat douchen na of voor een warme dag, is het fijn om verkoelende huidproducten te gebruiken. Denk hierbij aan een douchegel of aan een bodylotion die je op kunt smeren na het douchen. Vaak zit er in deze producten pepermunt, aloe vera of menthol verwerkt. Ook zijn dit soort producten fijn om te gebruiken na het zonnen. 

Ga niet voor te strakke kleding in de zomer

Een skinny jeans of een strak shirt zodat je jouw gespierde armen kan zijn, kunnen misschien leuk lijken, maar niet tijdens de warme dagen. Je kunt er rauwe schuurplekken van krijgen op je lichaam tijdens de warme dagen. Dit komt doordat strakke kleding gaat schuren over je huid en wanneer je dan ook nog zweet, gaat de huid irriteren. Ga dus lekker voor de losse en luchtige blouse. Geen zweetplekken meer en ook geen geïrriteerde huid aan het einde van de dag.