• April 19, 2024

In het kopen van een camper kan behoorlijk wat tijd zitten. De betaling zelf zal natuurlijk wel vlot verlopen, maar het proces er naartoe duurt vaak vrij lang. Je hebt namelijk ontzettend veel verschillende campers. Het moeilijke aan camper is, is dat het zowel een auto als een huisje is, waarvan beide delen je in de smaak moeten vallen. Als je de inrichting mooi vindt, maar de camper rijdt niet lekker, ga je hem alsnog niet kopen. Daarom is een camper een lastig voorwerp om aan te schaffen. Als het je te veel geld kost kan je ook voor occassion

gaan of een camper huren. 

Geld besparen door occasion te kopen

Een camper occasion kopen is een slimme manier om minder geld te betalen voor je camper. Je bent namelijk niet de eerste eigenaar. Het kan dan wel zo zijn dat de camper al gebruikssporen heeft. Dit is in principe niet erg, als hij maar goed rijdt. Een camper die bij voorbaat al kuren heeft, is namelijk niet slim om aan te schaffen. Als je occasion gaat kopen, is het ook slim om wat achtergrondonderzoek te doen naar de verkoper van de camper. Tweedehands wordt je namelijk wat gemakkelijker opgelicht. Lees daarom veel reviews over de verkoper. Daarnaast is het ook zeer aan te raden om een proefritje te maken. 

Nieuw, helemaal op jouw wensen afgestemd

Je hoeft een camper natuurlijk niet occasion te kopen, je kan namelijk ook een nieuwe camper kopen. Dit kost meer geld, maar je hebt dan wel een nieuwer model en een camper zonder gebruikssporen. Vooral als je van plan bent om een camper veel te gebruiken of er verre afstanden mee te rijden is het aan te raden om een nieuwe camper aan te schaffen. Je moet een camper namelijk de tijd dat je hem niet gebruikt op stalling zetten. Als je daar zelf de ruimte niet voor hebt, moet je ook nog eens voor die stalling betalen. Daarnaast moet je ook zelf het onderhoud van de camper doen. 

Huren om gedoe te besparen

Als je geen zin hebt om je camper te onderhouden of om veel geld voor een stalling te betalen, kan je ook overwegen om een camper te huren. Je bent dan niet de eigenaar van de camper en je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over eventuele reparaties. Als je de camper slechts een aantal weekjes per jaar gebruikt, kan het ook zo zijn dat je het aanschafbedrag van de camper er niet uithaalt. Dit zou zonde zijn. Ook dit is een goede reden om een camper te huren in plaats van te kopen. Als camperhuurder heb je dus meer vrijheid en heb je minder zorgen.

Ga voor een camper die bij je past

De campermarkt is erg groot. Je hoeft dus niet te settelen voor een camper die eigenlijk niet helemaal bij jouw wensen past. Dit hoeft niet als je een camper occasion koopt, als je hem nieuw koopt en ook niet als je hem huurt. Het is daarom belangrijk dat je een camper kiest die goed bij jouw past, bij je reisgezelschap en bij de bestemming waar je heen gaat. Wil je een grote of een kleine camper? Wil je een luxe camper of juist zo basic mogelijk? Als je van plan bent veel buiten te zitten, is de ene camper ook geschikter daarvoor dan de ander.