• June 22, 2024

Het zwembad is een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Veel kinderen zijn gek op zwemmen in een zwembad en spelen er ook graag spelletjes in. Wil je ook wat leuke spelletjes doen met je kinderen, maar weet je niet goed wat? Ik dit artikel noemen we een paar leuke spelletjes voor in het zwembad.

Zwembaden zijn er in alle vormen en maten. Je kunt in de zomer een opblaaszwembad in de tuin zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om een zwembad van https://www.waterwellness.nu/ te laten plaatsen. Zo kun je het hele jaar door genieten van het fijne zwemwater.

Duikstaven zoeken

Voor dit spelletje heb je een paar duikstaven nodig. Gooi de staven in het water en laat je kinderen ze opduiken. Het kind dat de meeste staven opduikt wint. Je kunt het spel nog interessanter maken door de duikstaven verschillende punten te geven. Zo kun je bijvoorbeeld de rode duikstaven 10 punten maken, de groene 8, enzovoorts.

Waterpolo

Deze sport ontstond ooit als een potje handbal in het water, maar inmiddels is het een gevestigde Olympische sport. Natuurlijk hoef je dit spel niet zo serieus te spelen als op de Olympische spelen, door gezellig met elkaar een balletje te gooien kom je ook al een eind. Liever iets anders? Wat dacht je van volleybal in het water? Er zijn zelfs drijvende netten te koop daarvoor.

Worstelen

Als je kinderen al wat ouder zijn is dit een enorm leuk spelletje. De kinderen gaan in de nek van de ouders zitten (alleen als zij in het zwembad kunnen staan natuurlijk) en gaan met elkaar worstelen. Doordat de kinderen op hoogte zitten, is het erg lastig om de balans te bewaren, wat voor grappige momenten zorgt. Het team dat als eerste omvalt heeft verloren.