• April 19, 2024

Epoxy is een kunsthars waar je veel mogelijkheden mee hebt. Epoxy is erg hard en stevig. Je hebt veel epoxy gietvloeren en tafels. De laag epoxy zorgt voor een beschermende en stevige laag om de spullen heen. Ben jij nou geïnteresseerd en wil jij giethars kopen van epoxyshop, dat kan. Epoxyshop.nl biedt epoxyproducten van hoogwaardige kwaliteit voor jouw epoxy tafel.

Wat is epoxy? 

Epoxy is een kunststof dat gewonnen is uit aardolie. Het materiaal bestaat uit twee componenten: een vloeibaar basiscomponent (hars) en een vloeibare verharder. De combinatie van deze twee componenten resulteert tot een plastic-achtig materiaal dat gemakkelijk te verwerken is. Epoxyhars is de meest gekende vorm van epoxy en de uitvoeringsmogelijkheden zijn erg breed.

Waar kan epoxy voor gebruikt worden?

Epoxy kan worden gebruikt als bijvoorbeeld lijm, plamuur of lamineerhars om te coaten en voor creatieve toepassingen zoals resin art. Epoxy laat zich goed mengen met vulmiddelen om vervolgens plamuur of lijm te maken. Epoxy wordt gebruikt op ondergronden, zoals: hout, glas en metaal. Het fijne aan epoxy is dat het een hoge materiaalsterkte heeft en stootvast is. De vloeibare hars en verharder bevatten stoffen die beter niet op de huid terecht kunnen. Direct contact met de huid kan, net als bij veel andere stoffen, leiden tot irritatie van de huid of zelfs tot allergische reacties. Let dus altijd goed op bij het werken met epoxy. Uitgeharde epoxy is wel veilig voor mens, dier en plant. In de regel zijn epoxyharsen absoluut transparant en kleurloos. Wil je jouw giethars toch kleur geven, dan kan dat ook. Met epoxy heb je een hoop mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld ook bladgoud of stenen tussen doen.

Epoxy in huis

Een epoxy gietvloer is een van de bekendste en meest voorkomende toepassing van epoxy. Wanneer je voor deze gietvloer kiest, zijn de afwerkingsmogelijkheden het grootst. Alle kleuren kunnen gekozen worden, ook als bepaalde motieven of tekeningen. Het is maar net wat jouw wensen zijn. Door het gebruik van epoxy giethars kan je heel creatief zijn. Met epoxy kan je ook perfect een nieuwe of te renoveren trap bekleden dankzij de slijtvaste, krasbestendige en onderhoudsarme eigenschappen. Kunsthars coating is goed geschikt voor de douchewanden, omdat deze coating volledig naadloos is, voegvrij en waterdicht is. Ook vuil en schimmel zal zo niet in de wanden kunnen dringen, waardoor je te maken hebt met een uiterst hygiënisch resultaat! Qua onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid kan dat tellen.