• April 19, 2024

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om naar het buitenland te verhuizen. Dit kan ermee te maken hebben dat ze een betere baan aangeboden hebben gekregen, maar ook dat ze graag oud willen worden in een land met betere temperaturen. Een gedeelte van deze Nederlanders kiest om te verhuizen naar Marbella. Dat is een verstandige keuze, want de woningen zijn vrij goedkoop, maar ook is het weer daar heerlijk. Als je gaat verhuizen naar Marbella, dan zijn er verschillende zaken die daarbij komen kijken. Welke zaken dit zijn, vind je in dit artikel.

Het vinden van een woning

Wanneer je gaat verhuizen naar Marbella, dan heb je natuurlijk een dak boven je hoofd nodig. Je kunt ervoor kiezen om een woning te huren, maar als je voordelig en goedkoper uit wilt zijn dan kun je het beste een woning aanschaffen. Het is aan te raden om op zoek te gaan naar een Nederlandse makelaar in Spanje. Hierdoor wordt het zoeken van een geschikte woning eenvoudiger, vooral als je geen Spaans spreekt. In Marbella, maar ook in de omgeving van Marbella zijn enkele Nederlandse makelaars te vinden. Deze kun je vinden door te zoeken op het internet. 

De kinderen moeten naar school 

Als je kinderen hebt en gaat verhuizen naar Marbella, dan is het erg belangrijk om er rekening mee te houden dat de kinderen naar school moeten gaan. Dit is in Marbella, net zoals in Nederland, verplicht. Je kunt ervoor kiezen om je kinderen naar een Nederlandse school te brengen, maar de meeste ouderen kiezen ervoor om hun kinderen naar een Spaanse school te brengen. Hierdoor zullen de kinderen de Spaanse taal en de Spaanse cultuur sneller begrijpen. 

Een Spaanse ID-kaart aanvragen 

Wanneer je een woning hebt gevonden in Spanje, dan kun je je daar laten inschrijven. Dit is onder andere van belang voor het betalen van belasting. Je krijgt in dat geval ook een Spaanse ID-kaart. Je kunt dit aanvragen bij het gemeentehuis van de gemeente waar je ingeschreven staat. Het is ook mogelijk om je Nederlands ID-kaart te gebruiken, maar na vijf jaar vervalt deze. Het is dan niet erg fijn om helemaal naar Nederland te moeten reizen om je ID-kaart te verlengen.