• June 22, 2024

Koffie is een drankje wat bijna overal ter wereld gedronken wordt. In Nederland wordt er erg veel koffie gedronken. Gemiddeld drinken Nederlanders meer dan twee koppen koffie per dag en dat is heel wat! Veel mensen vinden het gezellig en lekker om een kopje koffie van Koffiesnel te drinken. Toch zijn er buiten deze redenen nog andere redenen te bedenken waarom mensen koffie drinken. Benieuwd naar wat die redenen zijn? Je leest ze allemaal in dit artikel. Veel leesplezier!

Een koffiegeur kan kalmerend werken

Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat de geur van koffie je stress-niveau naar beneden kan brengen. Hiermee wordt specifiek de stress door slaaptekort bedoeld. Wanneer iemand de geur van koffie ruikt, veroorzaakt dit een verandering in de eiwitten in de hersenen die verbonden zijn met stress. Dus daarvoor hoef je niet eens perse koffie te drinken, het ruiken van de geur is al voldoende voor dit voordeel!

Koffie kan helpen bij het afvallen

Er is bewezen dat cafeïne één van de weinige natuurlijke stoffen is waarvan is bewezen dat het helpt om vet te verbranden. Je stofwisseling kan door deze stof namelijk verhoogt worden. Koffie helpt dus ook om op een effectieve manier vet te verbranden. Cafeïne verhoogt de aanmaak van adrenaline en daardoor gaat je stofwisseling omhoog. Ook stimuleert het je zenuwstelsel, wat een signaal geeft om lichaamsvet af te breken en te gebruiken als brandstof. Zo zie je maar weer, het kan net een klein beetje helpen!

Er zitten veel antioxidanten in koffie

In een kopje koffie zitten heel wat antioxidanten en die zijn erg goed om je lichaam te beschermen. In groente en fruit zitten ook veel antioxidanten, maar toch neemt je lichaam de antioxidanten uit koffie beter op. Antioxidanten vangen vrije radicalen weg uit je lichaam. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Zo kunnen antioxidanten helpen tegen deze beschadiging en daarmee mogelijk op de lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten voorkomen. Heel erg van belang merk je dus al!