• May 18, 2024

Wanneer je naar Italië op vakantie gaat, weet je zeker dat je er lekker gaat eten. Italië staat namelijk bekend om het heerlijke eten en je kunt je maag hier dan ook gemakkelijk helemaal rond eten. In dit land kun je enorm veel heerlijke, klassieke gerechten vinden. In dit artikel behandelen we de drie populairste gerechten van het prachtige Italië.

Pizza

Misschien wel het populairste gerecht uit de Italiaanse keuken is de pizza en deze kan dan ook niet ontbreken in dit lijstje. Met zijn heerlijke deegbodem en de eindeloze variatie aan toppings is de pizza mateloos populair. De pizza kan dan ook in een chique restaurant zoals Woodstone Pizza gegeten worden, als worden besteld bij een bezorgservice. Het is de perfecte ‘late night snack’, een prachtig diner en een leuk idee voor een originele lunch. Je kunt hem delen, waardoor jullie avond nog gezelliger wordt, of lekker alleen opeten en genieten van de heerlijke kaas.

Lasagne

Ook lasagne is enorm populair en het wordt door velen dan ook gezien als een geweldig comfort food. Het is een van de vele pastagerechten die de Italiaanse keuken kent. Andere gerechten zijn bijvoorbeeld spaghetti, macaroni, of tortellini. Het mooie van veel Italiaanse gerechten is dat je er zowel een chique als een casual twist aan kunt geven. Zo kun je ook lasagne heerlijk thuis op de bank eten, maar je kunt er ook in een net restaurant van genieten. De traditionele Italiaanse lasagne wordt bolognese gemaakt, dat betekent met enkel lasagnebladen, tomatensaus, gehakt, bechamelsaus en een beetje kaas. Wil je echter iets gezonders? Ga dan voor een groentelasagne.

Risotto

Je denkt misschien niet direct aan dit rijstgerecht als je aan Italië denkt, maar het is weldegelijk een erg populair gerecht, voornamelijk in het noorden van Italië. Deze rijst wordt aangemaakt met zoute bouillon, waardoor de rijst een plakkerige substantie krijgt en een heerlijk volle smaak krijgt. De rijst kan vervolgens met allerlei dingen gekookt worden, zoals paprika, champignons of spinazie. Vaak wordt de risotto enkel met de verwerkte groentes gegeten, maar je kunt er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld een lekker stuk vis bij te bakken.