• July 18, 2024

Heb je als ZZP’er een auto? Dan heb je vast wel eens getwijfeld of je jouw auto het beste privé kan houden of op de zaak moet zetten. Het zijn allebei opties die zo hun eigen voordelen en nadelen hebben. Maar er komt veel bij kijken. Uiteraard wil je de beste keuze maken, op zowel fiscaal gebied als gebruik en nog veel meer. Je doet er dus goed aan om zelf te bekijken wat de voordelen en nadelen voor jou zelf zijn. Laat je de auto privé? Of kies je voor de optie om zakelijk te rijden? Het is een lastige keuze waar je echt even voor moet zitten.

Je hebt als ZZP’er namelijk verschillende manieren om zakelijk te rijden in je auto, kies je voor een nieuwe auto op de zaak? Kies je voor het leasen van een auto? Zet je je bestaande auto op de zaak of blijf je toch liever gewoon privé rijden. In dit artikel leggen wij je uit wat de beste keuze voor jou is en wat de voordelen van zakelijk auto rijden zijn. Ook geven we je informatie over zakelijk elektrisch rijden. Lees je mee?

Wat is zakelijk rijden?

Het lijkt me duidelijk wat elektrisch rijden is, maar hoe kom je hiervoor in aanmerking? Dat kan op verschillende manieren. Wist je bijvoorbeeld dat als je meer dan 500 kilometer per jaar rijdt, je mag kiezen of je de auto privé houdt of toch voor zakelijk kiest. Het is belangrijk om de keuze goed te overwegen, want een optie terug is wel mogelijk, maar erg lastig achteraf. Wil je bijvoorbeeld een Hyundai IONIQ 5 rijden? Dat kan! Bekijk hier de auto.

Bedrijfswagen leasen of kopen

Maar hoe ga je je bedrijfswagen financieren? Dit kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe auto kopen, een tweedehands wagen kopen of een auto leasen. En wat dacht je van een elektrische bedrijfswagen leasen of kopen? Het kan allemaal. Het voordeel van een bedrijfs wagen kopen is dat je meteen eigenaar bent van de auto en maandelijks alleen benzine kosten kwijt bent bijvoorbeeld en eventuele onderhoudskosten. Bij leasen zit dat net anders. Je kunt het vergelijken met een mobiel abonnement. Je betaalt ene vast bedrag per maand en vervolgens mag jij de auto gebruiken.

Elektrische bedrijfswagen leasen

Met het oog op de toekomst is het leasen van een elektrische bedrijfswagen een grote aanrader. Niet alleen rijden er steeds meer lease auto’s op de weg, naar schatting al zo een 1 miljoen! Maar ook is het elektrisch rijden enorm in opkomst. Bespaar op benzinekosten, geniet van het reiscomfort en draag een steentje bij aan het milieu; rijdt elektrisch.

Mobility Service Nederland

Mobility Service Electric wil voldoen in de informatievoorziening over elektrische auto’s en helpt je bij de configuratie van elektrische auto’s. Ben je eruit en heb je een auto gekozen? Dan kun je die ook meteen bij ons bestellen en kun je rekenen op de jarenlange lease-ervaring van Mobility Service. Daarnaast werken wij samen met gerenommeerde partners, zoals Eneco e-Mobility en Autobl