• July 18, 2024

Iedereen weet intussen wel dat het slim is om in de winter met winterbanden de weg op te gaan. In sommige landen is het zelfs verplicht om met winterbanden onder je auto te rijden. Toch vinden veel mensen het maar een gedoe om twee keer per jaar de banden van hun auto te verwisselen. Ook neemt de opslag van de banden veel ruimte in beslag, waardoor het een goede keuze kan zijn om te kiezen voor vierseizoenenbanden. In dit artikel geven we je wat tips om een keuze te maken tussen winterbanden of vierseizoenenbanden. 

Voordelen van vierseizoenenbanden

Met vierseizoenenbanden van MW Wheels is het niet meer nodig om twee keer per jaar de banden van je auto te verwisselen. Met deze banden bespaar je dus tijd en moeite en kun je niet meer vergeten om je banden op tijd te wisselen. Daarnaast hoeven de afgemonteerde banden niet meer opgeslagen te worden. Vierseizoenenbanden zijn zowel in de zomer als in de winter prima om mee te rijden. Daarnaast zijn vierseizoenenbanden ook toegestaan in Oostenrijk en Duitsland wanneer ze over het M+S symbool beschikken. 

Nadelen vierseizoenenbanden

Het verschil tussen winterbanden en vierseizoenenbanden is vooral te merken bij hele lage temperaturen. Het grootste verschil tussen de twee banden is de zachtheid van het rubber. Vanwege slijtage is het niet de bedoeling dat de vierseizoenenband in de zomertijd te zacht gemaakt wordt. Let wel op, want het rubber mag ook niet te hard zijn, omdat het anders niet voor genoeg grip op de weg zorgt bij temperaturen onder nul. Het grootste nadeel van de vierseizoenenbanden is dus dat deze in de winter minder grip bieden dan echte winterbanden. Daarnaast zijn vierseizoenenbanden ook niet aantrekkelijk voor mensen die meer dan 20.000 kilometer per jaar rijden, omdat ze snel slijten wanneer je veel rijdt. 

Lastige keuze

Vind je het lastig om een keuze te maken tussen de verschillende banden? Zet voor jezelf op een rij wat jij belangrijk vindt en wanneer je gebruik gaat maken van de banden. Zoals al genoemd, kan het slim zijn om toch zomer- en winterbanden af te wisselen wanneer je veel kilometers rijdt per jaar en wanneer je veel rijdt in winterse omstandigheden. Vind je gemak belangrijk en ben je niet van plan om verder te rijden dan Oostenrijk en Duitsland? Dan zijn de vierseizoenenbanden een prima optie voor je.