• July 18, 2024

Het wordt steeds kouder en de dag worden korter. De zomer is echt voorbij. Voor sommige mensen is het erg lastig om vrolijk te blijven in de herfst en winter. Je bent erg moe en niet vooruit te branden. Helaas, je hebt een winterdip. Gelukkig kun je hier zeker wat aan doen. We vertellen je hier graag meer over dus lees zeker verder!

Extra daglicht

Een winterdip is niet te vergelijken met een echte depressie, maar je kunt er zeker last van hebben. Een groot deel van de symptomen van een winterdip wordt veroorzaakt door te weinig zonlicht. Je gaat namelijk vaak in de ochtend naar je werk wanneer het nog donker is en wanneer je klaar bent met werken wordt het ook alweer donker. Licht maakt een stofje aan in je lichaam dat ervoor zorgt dat je wakker wordt en jezelf gelukkig voelt. Wanneer het de hele dag donker is, ontbreekt dat stofje in je lichaam. Hierdoor voel je jezelf energieloos. Lichttherapie kan dan een perfecte oplossing zijn. 

Een jacuzzi

Je kunt er ook voor kiezen om lekker in de jacuzzi te gaan wanneer je last hebt van een winterdip. Een sessie in de jacuzzi kan ervoor zorgen dat je jezelf weer beter gaat voelen in de koudere maanden. Een jacuzzi kan zorgen voor optimale ontspanning, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast kan je ook aan lichttherapie in de jacuzzi doen. Bij diverse jacuzzi’s kun je verlichting laten toevoegen, waarbij je verschillende kleuren in kunt stellen. Vooral de kleuren wit en blauw zijn goed tegen een winterdip. Lijkt jou dit wat? Dan kun je je zwemspa kopen bij Elite Wellness.

Overige tips tegen een winterdip

Naast de twee tips die er eerder in dit artikel werden genoemd zijn er nog wat extra tips die jou uit je winterdip kunnen halen. Deze tips zijn; 

  • Extra vitamine tot je nemen en dan vooral vitamine D. Normaal krijg je vitamine D door zonlicht, maar wanneer de zon niet heel veel schijnt is het verstandig om extra vitamine D tot je te nemen door vitaminepillen en voeding.
  • Eet gezonde voeding en let erop dat je niet te veel suiker binnenkrijgt. 
  • Ook is het erg belangrijk dat je in beweging blijft. Hierdoor halveer je namelijk de kans op een winterdip en voel je jezelf lekker energiek.