• May 18, 2024

Wie wilt er nu niet het beste zijn tijdens het karten en de snelste tijd behalen? Iedereen natuurlijk. In deze tekst lees je handige tips die jou helpen om het beste te worden en een nieuw baanrecord te behalen. Lees verder als je benieuwd bent!

De perfecte rijlijnen

Bij het karten in omgeving Breda gaat het om de bochten. Deze moet je perfect nemen met de juiste snelheid. Maar hoe doe je dit goed? Als eerste probeer je de ideale ‘rijlijn’ op te zoeken. Dit is de route langs de bochten en diagonaal over de rechte wegen, waarmee je gemiddeld gezien de hoogst mogelijke snelheid kunt blijven rijden. Dit zorgt ervoor dat je de binnenbocht op de snelst mogelijke manier pakt, zonder dat je veel hoeft te remmen. Overigens is deze rijlijn voor iedereen anders en kan je niet één bepaalde rijlijn vaststellen.

De bochten perfect nemen

Vervolgens zorg je ervoor dat je het glijden of slippen over de kartbaan vermijd. Dit gebeurt soms vanzelf op het moment dat je remt en stuurt tegelijk met een hoge snelheid. Om dit te voorkomen, kun je het beste al wat gas los laten voordat je de bocht ingaat. Je gaat dan wat trager de bocht in, maar je komt er wel een stuk sneller uit. Vooral bij de hele scherpe bochten is dit van belang. 

Kijk goed naar wat er gebeurt

Wat ook voor tijdswinst zorgt, is het vooruit kijken tijdens het karten. Hierdoor is de voortgang goed te meten en ga je alle bochten anders in. Erg handig is om de coureur voor je te volgen en om te kijken waar hij of zij tijd mee wint of juist verliest!

Heb genoeg geduld

Het lijkt er al snel op dat je een mindere kart hebt dan de concurrent als je de bocht te snel neemt. Hierdoor ga je minder snel van start op het rechte stuk van de baan en verlies je tijd. Hou er dus rekening mee om de bochten wat trager in te gaan, om vervolgens weg te schieten op de rechte stukken!