• April 19, 2024

Wanneer de dagen donkerder en kouder worden, is het heerlijk om de openhaard weer aan te steken. Gezellig bij een gloeiend haardvuur zitten maakt de winter aangenaam warm en knus. Om optimaal van jouw openhaard te kunnen genieten, is het belangrijk om het juiste haardhout te kiezen. Tegenwoordig is er veel haardhout verkrijgbaar dat helemaal is aangepast aan deze tijd. Zo is er hout voor de openhaard dat veilig is, gemakkelijk is in gebruik en zelfs milieuvriendelijk! Als dit je als een knisperend vuur in de oren klinkt: zoek dan niet verder. In dit artikel vertellen we je namelijk alles over Haardhout Golden Flame!

Lange brandduur

Het hout van Golden Flame is ovengedroogd. Dit betekent dat het hout zeer droog is, met een vochtpercentage onder de 20%. Hierdoor zal een houtblok volledig kunnen opbranden en ga je minder snel door je haardhout heen. Daarnaast geeft ovengedroogd haardhout een heerlijke, natuurlijke geur af.

Milieuvriendelijk

Ovengedroogd haardhout is milieuvriendelijk omdat je per stookbeurt minder hout verbruikt. Daarnaast is haardhout Golden Flame FSC gecertificeerd. FSC is een internationaal keurmerk dat garandeert dat het hout uit verantwoorde bossen komt. Op die manier wordt ontbossing tegengegaan. Daarnaast steunt FSC bosarbeiders zodat zij niet in de illegale houtkap belanden om meer geld te verdienen. Een fijn idee als je bij je haardvuur zit te chillen!

Minder schadelijke stoffen

Bij het stoken van vuur komen schadelijke stoffen vrij. Omdat het hout van Golden Flame ovengedroogd is, komt er minder rook en fijnstof vrij. Dit is goed nieuws voor jouw gezondheid! Als je op een goede manier stookt, produceert het openhaardhout van Golden Flame zelfs witte rook, en dat is veel minder belastend voor het milieu. Nat hout kan gaan schimmelen of ongedierte aantrekken wanneer het ergens ligt opgestapeld. Bij ovengedroogd hout is die kans zeer klein. Het is dan ook mogelijk om hout van Golden Flame ergens binnen op te stapelen zodat je niet eens de winterse kou in hoeft om jouw haardvuur aan te wakkeren.

Veel keuze

Golden Flame levert niet enkel haardhout, maar het merk produceert ook onder meer aanmaakblokjes, briketten en aanmaakvloeistof. In jouw openhaard werken deze producten van hoge kwaliteit naadloos samen!