• May 18, 2024

Wanneer je een kantoorpand of bedrijfspand hebt, wil je natuurlijk voorkomen dat er ingebroken wordt. Om dit te voorkomen is beveiliging erg belangrijk. Er zijn behoorlijk wat verschillende mogelijkheden om je pand goed te beveiligen, te veel zelfs om ze allemaal op te noemen. Een paar sommen we echter wel voor je op in dit artikel.

Echte security

Met echte security hebben we het over mensen die de beveiliging voor je verzorgen. Denk hierbij aan bewakers die bij de ingang van een winkelpand staan, of surveillanten die ‘s nachts een rondje om het pand maken om te kijken of alles nog in orde is. Er zijn enorm veel manieren van beveiliging. Zo kun je ook 24/7 een beveiliger inhuren om het pand te bewaken. Dit gaat vaak in combinatie met beveiligingscamera’s en deze houd dan vaak alle beelden van de camera’s in de gaten. Verder is het ook bijvoorbeeld mogelijk om een beveiliger als host in te huren. Deze heeft niet alleen beveiliger als functie, maar kan ook klanten en gasten hosten en de juiste weg wijzen. Er zijn erg veel mogelijkheden voor echte security, vraag eens om advies bij SERIS welke beveiliging het beste bij jouw pand past.

Beveiligingscamera’s

De welbekende beveiligingscamera’s zijn een populaire manier om panden te beveiligen. De camera’s werken in eerste instantie preventief. Ze zorgen er namelijk voor dat veel criminelen afzien van inbreken of andere criminaliteit, omdat de camera’s immers altijd alles opnemen. Het schrikt dus af.

Verder werken beveiligingscamera’s natuurlijk ook als goed bewijsmateriaal. Wanneer er dan wel een keer iets gebeurd, kun je precies zien op welke tijd het gebeurde. Vaak is dan in ieder geval ook het postuur en geslacht van de inbreker wel te zien, soms is zelfs het gezicht duidelijk in beeld. Deze video’s kun je dan naar de politie doorsturen, die heeft daar zeker wat aan.

Alarm

Een alarm is ook een zeer effectieve manier voor het voorkomen van inbraken. Er zijn verschillende soorten alarmen, zo zijn er alarmen die afgaan wanneer er een deur of raam geopend wordt en zijn er alarmen die afgaan wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Wanneer zo’n alarm afgaat, krijg je vaak ook een melding op je telefoon, waardoor je precies weet wat er aan de hand is en je actie kunt ondernemen.