• May 18, 2024

Last van waterschade aan jouw dak? Laat dit dan zo snel mogelijk repareren, zo drinkt er niet nog meer water door het dak. Door je dak regelmatig te controleren krijg kleine scheurtjes geen kans om in je dakwerk te komen. Door dit regelmatig te doen verlengd de levensduur van jouw dak. Dakdekker Etten-Leur kan jouw helpen met het aanleggen van een nieuwe dakbedekking of het uitvoeren van reparaties of inspecties. 

Zorg voor een goede onderhoud

Onderhoud zorgt voor een langere levensduur van jouw dak. Met het onderhouden bespaar je een hoop kosten. Regelmatig zorgen voor dakonderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat je het dak zich in topconditie bevindt. Na het onderhoud werkt het optimaal om je woning te bescherming. Je voorkomt hierdoor hogere kosten voor reparaties of zelfs dakrenovaties. Wanneer je een dak niet onderhoudt, komt het voor dat viezigheid zoals mosvorming en natuurlijk afval het dak overnemen. Hierdoor doen zich problemen voor, zoals het niet of op een verkeerde manier weglopen van regenwater. Wanneer het onderhoud lang niet is uitgevoerd, is het mogelijk dat je voor achterstallig onderhoud komt te staan. Vaak is dit onderhoud veel duurder, omdat het probleem erg verslechterd is.

Waterschade herstellen in huis

Het belangrijkste is natuurlijk weten waar de lekkage zit, dit moet je als eerste gaan onderzoeken. Door zo snel mogelijk maatregelen te nemen, beperk je de schade. Een waterschade kan veel schade mee brengen. Los de lekkage zo snel mogelijk op. Dit kan je zelf doen of laten doen door een bedrijf. Door het verlagen van de luchtvochtigheid in huis, voordat het herstel van de ontstane vochtschade opgelost zal kunnen worden. Wanneer je de luchtvochtigheid niet verlaagt, kan dit leiden tot nieuwe waterschade aan muren, vloeren en plafond. Het vocht zal namelijk al snel weer in deze elementen van jouw woning trekken nadat de eerdere waterschade hersteld is. Je kan een zogenaamde hygrometer gebruiken om de luchtvochtigheid binnen jouw woning te meten. Zo weet je precies wanneer de luchtvochtigheid weer op het juiste niveau zit om te beginnen aan het herstel van de waterschade. De luchtvochtigheid in huis kan ook verlaagd worden door de woning zeer regelmatig te ventileren. Zet ramen en deuren bijvoorbeeld tegen elkaar open. De tocht die hierbij ontstaat zal het vocht uit de woning meenemen. Ook het gebruik maken van een zogenaamde vochtvreter kan raadzaam zijn. De vochtvreter dient eens in de zoveel tijd geleegd te worden, maar kan voor een langere tijd gebruikt worden.