• June 22, 2024

Met een aantal vrienden bij jou of bij één van je vrienden thuis een filmavond houden. Erg gezellig! Naast lekkere drankjes mag lekker eten natuurlijk niet ontbreken tijdens deze avond. Ga je voor zelf eten maken of bestel je liever lekker makkelijk online? Hieronder een aantal tips voor lekker eten tijdens een filmavond.

Zelf maken

Als je graag in de keuken bezig bent, is het een leuk idee om zelf eten maken voor jou en je vrienden. Dit hoeft vaak niet veel te kosten en tijd in beslag te nemen. Zo kan je kiezen voor een leuke hapjesschaal met kaas, worst en gevulde eieren. Wat het ook erg goed doet is tapas. Deze zijn vaak gemakkelijk zelf te maken en bestaan uit zowel warme als koude hapjes. Op internet zijn voldoende makkelijke recepten te vinden om zelf tapas te maken. Denk hierbij aan rolletjes serranoham met roomkaas, diverse soorten vleeswaren, kleine kipspiesjes en biefstukpuntjes. Presenteer je hapjes of tapas op een mooie (houten) serveerschaal.

Online bestellen

Aangezien online bestellen van eten steeds makkelijker is geworden, is dit een prima optie voor tijdens je filmavond. Natuurlijk kan je gaan voor de bekende pizza, maar er zijn tegenwoordig vele andere soorten eten die je online kan bestellen. Lekker online sushi bestellen bijvoorbeeld of spareribs, steak, chinees, hamburgers of gefrituurde snacks. Geen gedoe in de keuken en ook nog eens thuisbezorgd.

American party

Een andere optie voor lekker eten tijdens je filmavond is het concept van een American party. De bedoeling hiervan is dat iedereen zelf wat eten en drinken meeneemt. Spreek van te voren af wat voor soort eten iedereen meeneemt, zodat je niet met grote hoeveelheden van hetzelfde eten zit. Lekker makkelijk, jullie kunnen kiezen om zelf thuis iets te maken of iets kant en klaar te halen in de supermarkt.