• July 18, 2024

Een kledingkast kopen doe je niet elke dag. Hoogstens een paar keer in een mensenleven. Door de bank genomen gaat een kledingkast plus minus 10 tot 15 jaar mee. Het is van cruciaal belang dat je een duurzame kleerkast kiest die tegen een stootje kan. Een geschikte kleerkast moet niet alleen aan de buitenkant esthetisch mooi ogen, maar ook de binnenkant van de kast moet vooral over een slimme indeling beschikken. De benodigde ruimtes optimaal invullen is één van de meest voorname aspecten. Vijf praktische tips waar je rekening mee moet houden. Koop een kledingkast op maat bij Anselm Oome is één van die opties.

Tip #1: Welk budget voorzie je?

Alles valt of staat met je budget. Hoeveel geld wil je spenderen aan een nieuwe kledingkast? Hou vooral rekening met de duurzaamheid en de kwaliteit van de kast. Per slot van rekening koop je een kleerkast niet voor een paar jaar, maar wel voor een decennium en meer.

Tip #2: Kies de soort kledingkast

Je hebt 2 opties om een kledingkast in je slaapkamer te monteren:

  • Draaideurkasten

De eerste mogelijkheid is de draaideurkast. Ze zijn erg handig omdat je ze in verschillende breedtematen kunt kopen. Van heel breed tot heel smal, afhankelijk van de grootte van je slaapkamer.

  • Schuifdeurkasten

Deze soort kasten zijn uiterst geschikt wanneer de ruimte vrij beperkt is. Je spaart hierdoor extra plaats.

Tip #3: Bereken op voorhand de grootte van de kleerkast

Je zal de oppervlakte van de slaapkamer op voorhand moeten afmeten zodat je geen kat in een zak koopt. Hoeveel ruimte heb je in de slaapkamer? Ga je kiezen voor een schuifdeur- of draaideur kast? Zorg dat je rekening houdt met de breedte van de wand. Vergeet overigens niet dat je voldoende plaats hebt om een kledingkast op te bouwen. Of koop een kledingkast op maat bij Anselm Oome. Op die manier ben je van alle rand beslommeringen bevrijd.

Tip #4: Welke kleur kiezen?

Hou je van een robuuste houtlook of van een strak omlijnde designkast? De kleurkeuze is ook beetje afhankelijk van het bed die in de slaapkamer staat. Zorg voor een rustiek geheel.

Tip #5: Hou de indeling goed in de gaten

Bekijk eerst wat je allemaal in je kledingkast wil opbergen en ga vervolgens na welke oplossingen je nodig hebt. Misschien heb je extra legplanken of ladeblokken nodig.