• July 18, 2024

Er zijn vele redenen om Engels te leren; het laat jou toe wereldwijd te communiceren, nieuwe vrienden te maken en zakelijke contacten aan te knopen. Veel bedrijven gebruiken namelijk Engels als tweede taal. Ben jij nou niet goed in Engels of vind je het moeilijk? Neem dan een taalcursus Engels van Information Planet. Wie wilt nou niet zo’n bijzondere ervaring? 

Lees veel engelstalige teksten

Door veel te lezen krijg je de engelse taal steeds meer door. Lees boeken, krantenartikelen, e-mails of Engelstalige sociale media berichten. Het lezen van Engels helpt je bij het vinden van nieuwe woorden en laat je de woorden die je al kent makkelijker onthouden. Zo kan jij jouw Engels verbeteren. Het is wel verstandig om boeken te kiezen die jij interessant vindt. 

Herhaal moeilijke woorden 

Vind je bepaalde woorden moeilijk en kan je ze niet onthouden? Schrijf ze dan een paar keer op. Probeer er vervolgens ook zinnen mee te schrijven, zodat je ook goed weet in welke context je het woord kan gebruiken. De kans is dan groter dat je het woordje onthoudt. 

Maak gebruik van leuke leer apps

Er bestaan een hoop apps waardoor jij een taal kan leren. Deze oplossing is natuurlijk ideaal voor iemand die niet houd van boeken lezen. Het is tevens nog ideaal wanneer je even moet wachten. Door het kijken van Engelse films kan jouw Engels ook verbeteren. Wil je het nog wat moeilijker maken zet dan de Engelse ondertiteling aan. Zo ben je onbewust toch heel actief bezig met je Engelse taal. Vind je films te lang? Kijk dan een youtube video. Deze duren minder lang, maar zijn wel net zo effectief.

Bezoek landen waar de taal gesproken wordt

Door op vakantie te gaan in het buitenland waar de Engelse taal de moedertaal is, leer je veel. Dit is natuurlijk een leuke manier van je Engels verbeteren. Je hebt dan geen andere keus dan dat je de Engelse taal moet spreken. Door het gewoon te spreken leer je het snelst. Geef ook niet op als het een keer niet lukt. Jezelf een nieuwe taal aanleren gaat echt niet zonder vallen of opstaan, dat is één garantie. Juist door een paar keer de mist in te gaan, leer je ook. Je kan er ook voor kiezen om voor een tijdje naar het buitenland te gaan als au pair of voor het volgen van een taalcursus.