• May 18, 2024

Wanneer je van de kapper afkomt, zit je haar altijd geweldig. Het is alsof jouw kapper magische handen heeft, waardoor je meteen een stuk meer volume hebt en je haar toch super glanzend en zacht is. Hoe doet de kapper dit? In dit artikel lees je met welke stappen jij dit resultaat ook kunt creëren met jouw eigen haar, maar ook met clip extensions van hairextensionsvoordeel! Lees zeker verder als je wilt dat je haar er mooi uitziet!

Was jij je haar op een verkeerde manier? 

Is er een verkeerde manier om je haren te wassen? Dit is misschien iets wat je gek vindt klinken, maar toch is er een verkeerde manier om je haar te wassen. De meeste mensen wassen namelijk alleen de bovenste hoofdhuid, waardoor het haar aan de onderkant niet goed schoon wordt. Ook slaan we het haar net boven de nek en onze kruin over. Dit kan ervoor zorgen dat je meteen slap haar hebt en het dus zeker niet volumineus gaat worden. Het is dus zaak dat je genoeg tijd neemt voor het wassen van je haar en dit met beleid doet!

Borstel het haar goed door

Voordat je jouw haar nat maakt, is het belangrijk dat je het haar even doorborstelt. Begin aan de onderkant van het haar met borstelen en ga steeds meer naar boven. Door het borstelen zorg je er niet alleen voor dat de klitten uit het haar gaan, maar je zorgt er ook voor dat het vuil wat in je haar zit een beetje los wordt gemaakt. 

Hoe warm zet je de kraan? 

Hoe warm het water is waar je jouw haar mee wast, is belangrijk. Het is het beste om je haar eerst nat te maken met lauwwarm water en het water hierna wat warmer te zetten. Zo schrikt het haar niet meteen van het hete water. Heet water zorgt er namelijk voor dat de haarschubben open gaan staan en je haar hierdoor minder glanst. 

Was je haar twee keer met shampoo

Sommige mensen wassen hun haar één keer met shampoo. Toch is het beter om je haar twee keer te wassen. De eerste keer verwijdert de shampoo vuil en achtergebleven haarproducten. De tweede keer laat de shampoo je haar shinen.