• June 22, 2024

Elektrische scooter zijn tegenwoordig heel populair, bijvoorbeeld een cafecruiser. Wanneer je een elektrische scooter hebt en je wilt hier lang plezier van hebben, is het belangrijk dat je de scooter goed onderhoudt. Hoe doe je dit vraag je jezelf dan misschien af? Nou, dat lees je allemaal in dit artikel. Lees dus zeker even verder. Wil jij een cafecruiser kopen bij EZ-Chopper? Dat kan!

Wat zijn de verschillen tussen een elektrische en een gewone scooter? 

Er zijn een aantal grote verschillen tussen een elektrische scooter en een scooter die op benzine rijdt. Hieronder staan de verschillen duidelijk voor je op een rij: 

  • De aandrijving
  • De accu
  • Het motorblok

De aandrijving

Als eerste de aandrijving van de scooter. Een normale scooter maakt gebruik van een v-snaar die de verbinding tussen het achterwiel en de motor vormt. Deze v-snaar slijt heel snel en hij is ook verbonden met andere delen in de scooter die snel slijten. Bij een elektrische scooter wordt er bijna altijd gebruik gemaakt van een directe aandrijving. Hierbij is de motor in het achterwiel gezet. Hierdoor heeft dit ook meteen een stuk minder onderhoud nodig en slijt het minder snel. 

Het verschil in accu

Ook zitten er verschillen in de accu. Een benzine scooter heeft een accu die ervoor zorgt dat de motor kan starten. Je kunt voor het starten van de motor bij een benzine scooter ook een kickstart gebruiken. Bij een elektrische scooter heb je echt een accu nodig om de scooter te laten rijden en dit kan dus niet met een kickstart. De accu heeft bij een elektrische scooter ook veel aandacht nodig. 

Het motorblok

De het laatste verschil en dat is het motorblok. Het motorblok is bij een gewone scooter een onderdeel wat goed onderhouden moet worden. Bij een elektrische scooter zit er geen motorblok onder de kap, maar een elektromotor. Hier is dus ook geen onderhoud bij nodig!

Nu heb je genoeg informatie voor het onderhoud van een e-scooter, wil je een e-chopper kopen? Kom langs bij EZ-Chopper.