• May 18, 2024

Ben je bijna klaar op je middelbare school maar heb je nog geen idee welke vervolgstudie je wilt gaan volgen? Of heb je al wel een idee wat je na je examen wilt gaan doen, maar wil je eerst nog wat meer van de wereld zien? Lijkt reizen je wel interessant, maar is een maand op het strand liggen niets voor je? Wil je een verblijf in het buitenland graag combineren met het opdoen van kennis, ervaring en nieuwe vrienden? Denk dan eens aan het studeren aan een High School in het buitenland, bijvoorbeeld door een uitwisseling in Amerika.

Gebruik een tussenpartij

Travelactive biedt complete studiereizen naar niet minder dan dertien landen over de hele wereld. Wat denk je van een uitwisseling met Amerika, Nieuw-Zeeland, of Brazilië. Of misschien kies je liever een High School dichter bij huis, bijvoorbeeld in Schotland of Italië. Travelactive begeleidt je tijdens de voorbereiding, je reis en je verblijf in het buitenland. In veel gevallen werkt Travelactive al jaren samen met dezelfde samenwerkingspartners, wat zorgt voor zekerheid en vertrouwen. Er zijn verschillende mogelijkheden, van een Summer School van enkele weken in de zomer tot een studie aan een High School gedurende een trimester, semester of volledig schooljaar.

Kan je het land zelf kiezen?

Tijdens je verblijf in het buitenland volg je op de High School in het land van je keuze de dagelijkse vakken die op school gegeven worden. Sommige vakken zullen je bekend voorkomen, andere zijn echter helemaal nieuw, wat het studeren aan een High School een bijzondere ervaring maakt. Naast de dagelijkse schooldag kan je vaak meedoen aan extra activiteiten waardoor jouw High School experience helemaal compleet is.
Je woont tijdens de High School tijd in een gastgezin. Zij zullen je als zoon of dochter in hun gezin opnemen en je steunen en helpen bij alles wat op je pad komt. Je leert de taal vloeiend spreken, ontmoet internationale vrienden en je doet enorm veel ervaring op. Het is vooral die ervaring die een verblijf aan een High School zo bijzonder maakt. Je leert tijdens je verblijf in het buitenland zoveel over jezelf, over wie je bent en waar je interesses liggen: dat neemt niemand je meer af!