• May 18, 2024

Is er een kleine geboren, dan wil je dat vaak laten weten door middel van een bord of stickers, maar hoe plak je nou raamstickers op? Lees het artikel verder voor handige tips. 

Ga jij op kraamvisite, dan is het natuurlijk leuk om met een cadeautje aan te komen. De verpakking van het cadeautje is natuurlijk ook belangrijk. Geboortestickers van leukgegeven, kunnen jouw cadeautje leuker maken. 

Wat is het doel van een raamsticker?

Het ophangen van raamstickers kunnen bij veel dingen gebruikt worden. Het heeft veel marketingdoeleinden. Zo kun jij met raamsticker jouw naamsbekendheid vergroten of om het bekend te maken dat er een baby is geboren. Heb je een leeg pand dan kan je die ook helemaal volhangen met raamstickers, zodat de voorraad niet zichtbaar is voor buitenstaanders. Minder kans op inbraken. Een groot voordeel aan raamstickers zijn, is dat je zelf het formaat kan bepalen. Raamstickers zijn niet alleen leuk voor een winkel, maar ook als particulier kun je raamstickers ophangen. Dit kan je doen met de feestdagen om je huis te versieren of wanneer er iemand geboren is. Met een raamsticker houd je inkijk ook tegen. Je kan zelf bepalen wat voor afdruk jij op het stickervel wit.

Welk materiaal sticker kies je?

Er zijn veel soorten materiaal. Zo heb je ook materiaal waarbij je door de sticker heen naar buiten kan kijken, maar de mensen van buiten niet naar binnen kunnen kijken. Dit heet one way vision. Vind je het belangrijk dat je de sticker kan hergebruiken op een ander raam, dan moet je voor een quickmount stickervel kiezen. Er zijn ook stickers op de markt, waar je niet doorheen kan kijken maar dat er wel licht doorheen komt. Er zijn ook nog stickers waardoor je aan de buitenkant en kan kijken. Stickers zijn niet goed geschikt voor buitengebruik. 

Hoe bevestig je een raamsticker? 

Bij het ophangen van stickers moet je er  rekening mee houden dat de binnentemperatuur minimaal vijftien graden celsius is. Wil je bobbels voorkomen, dan moet je het raam eerst goed schoonmaken en ervoor zorgen dat de ondergrond vet- en vuilvrij is. Maak het raam nat met lauw water. De sticker hecht dan het beste aan het raam. Ga bij het ophangen met kleine stukjes te werk. Haal vervolgens overtollig zeepwater weg met een doek. Hang je normale stickers op dan moet je dit goed verwijderen met een föhn of met stickerverwijderaar vloeistof. Haal alle lijmresten eraf en zorg ervoor dat je dit zorgvuldig doet, zodat er geen krassen op jouw raam komen. Stickers kun je natuurlijk ook gebruiken om een het inpakpapier van een cadeau leuker te maken. Hiervoor gebruik je wel een andere sticker dan die je op het raam plakt.