• July 18, 2024

Steeds meer bedrijven houden enorme bergen van data bij. Denk hierbij aan orders, namen, datums, adressen etc. Op deze manier proberen bedrijven prognoses te maken en orders beter af te stemmen op de marktvraag. Echter is het best lastig om data goed te analyseren en het is nog lastiger om deze data te visualiseren. Gelukkig is het mogelijk om een infographic te laten maken

Wat is een infographic?

Een infographic is vaak een A4 groot en bezit de allerbelangrijkste data. Zo is het in één oogopslag duidelijk hoe het er met een bedrijf of project momenteel voor staat. Vaak staan hier de belangrijkste ontwikkelingen of uitkomsten op uit een onderzoek. Infographics worden vaak gebruikt voor presentaties en of rapporten.

Waarom is het belangrijk om data te visualiseren?

Vaak is de term data lastig voor te stellen. Het gaat echt om miljoenen gegevens die geanalyseerd worden. Bedrijven huren hier specialistische analisten voor in die zeer gestructureerd op zoek gaan naar een antwoord. Het analyseren van data kan afhankelijk van de hoeveelheid enkele weken of maanden in beslag nemen. Om de meetings van een directie of marketingafdeling beperkt te houden, is het belangrijk dat de geanalyseerde gegevens binnen enkele minuten gepresenteerd kunnen worden. 

Wie maken er gebruik van visualisatie?

Niet alleen grote bedrijven maken er gebruik van, ook een hoop studenten en websites maken er gebruik van. Nederland staat wereldwijd bekend als dienstverlenend land. Echter zijn sommige diensten zeer complex, het visualiseren ervan kan het voor mogelijke klanten een stuk makkelijker maken om je bedrijf en dienst te begrijpen. 

Hoe kun je dit zelf doen?

Voor kleine databases is het visualiseren redelijk eenvoudig. Met behulp van verschillende online programma’s kan data worden omgezet in visuele elementen. Wanneer de hoeveelheid data toeneemt wordt het steeds meer complex. Daarom is het slim om door een professionele partij de data te laten analyseren en visualiseren. Ben je op zoek naar een partij voor het maken van een infographic? Dan raden wij de professionals van Cooler Media aan!