• June 22, 2024

Wil jij binnenkort je eigen webshop gaan runnen? Daar komt meer bij kijken dan je wellicht denkt. In dit artikel gaan we dieper in op de dingen waar je aan moet denken als je een eigen webshop begint; zo heb je straks geheid succes!

Een goede website

Belangrijk bij een webshop, is dat je een goed werkende website hebt. De website moet duidelijk en gebruiksvriendelijk zijn; de producten waar de klant naar zoekt moeten makkelijk te vinden zijn. Daarnaast is het belangrijk de website snel werkt; gebruikers vinden het vervelend wanneer een website er lang over doet om te laden. Ook moet het aan de achterkant dusdanig goed werken dat online betalingen niet verkeerd gaan en moeten er automatische bevestigingen gestuurd worden op het moment dat een klant een product heeft besteld. 

Naamsbekendheid

Om als webshop boven je concurrenten uit te steken, moet je goed gevonden worden. Dat doe je door Google tot je beste vriend te maken. Zorg ervoor dat je website goede SEO bevat, waardoor jouw webshop makkelijk gevonden wordt. Ook kun je jouw website promoten op social media, pinterest en andere relevante websites. Daarnaast kan je via een tussenpersoon je webshop starten; denk maar een aan grote namen zoals Shopify, Amazon of Bol.com.

Magazijninrichting

Wanneer je een eigen webshop runt, dan heb je een ruimte nodig waar je jouw producten opslaat. Dat kan zo klein als je eigen schuur zijn of zo groot als een loods; dat is natuurlijk afhankelijk van het aantal producten dat je op wilt slaan en het succes van je webshop. Jouw magazijn dien je zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat je snel bestellingen kunt versturen. Dit doe je onder andere door magazijnstellingen bij Begra te kopen. Zo zijn er grootvakstellingen waar je veel producten in kwijt kunt, bakkenstellingen voor kleine producten of palletstellingen voor een groot magazijn.