• July 18, 2024

Wie op zoek is om een containerbak te huren, kan terecht bij verschillende ondernemingen die containerverhuur organiseren. Er staan verschillende soorten containers ter beschikking: grondafval, houtafval, bouw- en puinafval, karton of tuinafval. Het is belangrijk om op voorhand in te schatten welke container je nodig hebt. Het is immers verboden om verschillend afval op een hoopje te gooien. Naast het containertype, zal je het formaat moeten kiezen. Een opslagruimte huren bij Spapens verhuur zorgt ervoor dat je de juiste keuze gaat maken. 4 praktische tips waar je moet opletten bij het huren van een containerbak.

Tip 1: Leg het formaat van de container op voorhand vast

Wanneer je van plan bent een containerbak te huren, zal je het aantal kubieke meter moeten doorgeven. Voor een bouwcontainer is dit bijvoorbeeld 3, 6 of 10 kubieke meter. Alles hangt af van de omvang van de bouwwerken. Een goede raad: schat de ruimte tamelijk groot in. Het zou immers jammer zijn als je achteraf moet vaststellen dat een tweede container nodig is. Zo voorkom je extra kosten die je eigenlijk eerder had kunnen plannen.

Tip 2: Wat mag in de container en wat niet

Voor elk soort afval bestaan er afzonderlijke tarieven. Mooie tegels of vervuilde grond afvoeren voor dezelfde kubieke meters, zijn 2 verschillende werelden op vlak van tarieven. De reden waarom die prijzen zo verschillend zijn, hebben te maken met de verwerkingskosten van elk soort afval. Check bij het containerverhuurbedrijf altijd vooraf welk soort afval mag worden geloosd en welk niet.

Tip 3: Vraag altijd hoe lang een container mag blijven staan

Stel altijd de vraag hoe lang een containerbak mag blijven staan. Opslagruimte huren hangt af van bedrijf tot bedrijf en verschilt op gebied van huurtermijnen. Opslagruimte huren bij Spapens Verhuur nabij Turnhout, gebeurt vaak in onderling overleg. Het is dus heel belangrijk dat je niet alleen de prijs in de gaten houdt, maar ook de overeengekomen huurperiode.

Tip 4: Ga na of je een vergunning nodig hebt

Als je een container op je eigen oprit of tuin nodig hebt, heb je geen vergunning nodig. Maar als je die containerbak wil plaatsen op een openbare parkeerplaats bijvoorbeeld, zal je eerst informatie moeten inwinnen bij de gemeente. Hou daar mogelijk rekening mee zodat je niet nodeloos in de problemen geraakt.