• June 22, 2024

Hou jij ook zo van een moderne stijl bij jouw huis en tuin? Dan is dit hét moment om jouw tuin helemaal mooi en modern te maken. Een moderne tuin is een tuin met daarin strakke lijnen en geometrische vormen. In deze tekst delen we meerdere tips als inspiratie voor het aanleggen van een moderne en strakke tuin! Heb jij een hovenier nodig in Breda? Dan ben je ook aan het goed adres bij het lezen van deze tekst!

Ga voor grote tegels!

Ga voor grote tegels om je terras te bestraten. Door deze recht achter elkaar te leggen, krijgt je tuin een rustige uitstraling en creëer je strakke lijnen. Je zou kunnen kiezen voor verschillende groottes van de tegels of verschillende kleuren tegen, zo krijg je net wat meer variatie in je tuin. Keramische tegels zijn tegenwoordig erg in trek, ze hebben weinig onderhoud nodig en daarnaast past de mooie strakke look ook goed in een moderne tuin.

RR Tuin & Design heeft veel verstand van tegels en helpt jou graag met het kiezen van tegels die perfect bij jouw tuin passen!

Voor welke tuinafscheiding ga je? 

Nog een belangrijk puntje is de tuinafscheiding. De tuinafscheiding valt erg op en hiermee wordt dus ook voor een groot gedeelte de sfeer in de tuin bepaalt. Een strakke schutting zoals een schutting van kunststof en composiet past erg goed in een moderne en strakke tuin. Houten schuttingen en natuurlijke tuinafscheidingen hebben een natuurlijke uitstraling en zijn daardoor minder geschikt voor een moderne tuin. Wanneer je dit laatste toch mooi vindt, moet je hier wel gewoon lekker voor kiezen!

Moderne tuindecoratie

Wanneer de basis van de tuin af is, is het tijd voor de tuindecoratie. Ook de decoratie en de meubels hebben een grote impact op de sfeer van de tuin. Je kunt het rustig houden of lekker uitpakken met veel decoratie. Bij een moderne tuin staan witte accessoires erg mooi! Denk aan een witte loungeset, tafel of grote plantenbakken. Erg mooi allemaal!