• April 19, 2024

Velen kopen een huis en kijken voornamelijk naar het aantal m2 aan woonoppervlakte, maar het hebben van een eigen tuin kan nog veel leuker zijn dan één extra slaapkamer. Zo kun je een bezoek brengen aan Tuintrend dichtbij Breda ter inspiratie of je gaat samen met je partner een middag brainstormen over wat jullie met de nieuwe tuin gaan doen. Wij hebben voor jullie samen de leukste mogelijkheden op een rijtje gezet.

Zelf groenten en fruit telen

Het zelf telen van eten kan heel leuk zijn om samen met je kinderen te doen. Zo leren ze vanalles over de natuur en dat het meer is dan boodschappen doen bij een lokale supermarkt. Ook kun je dit nog verder uitbreiden tot het pekelen of wecken van de oogst. Zo blijven de groenten en het fruit een stuk langer houdbaar.

Samen kippen houden

Het is ook mogelijk om in combinatie met je moestuin enkele kippen te houden. Deze kunnen zonder haan in een ren worden geplaatst, zo ben je de buren ook niet tot last. Het meeste afval uit de moestuin kan worden opgegeten door de kippen, denk aan de steeltjes van enkele groenten. De kippen zorgen voor organische mest wat de groei van de planten weer bevorderd. Ook voorzien de kippen je dagelijks van verse eieren!

Een wellness aan huis

Ben jij niet geboren met groene vingers en ben je vaak toe aan ontspanning? Overweeg dan om een sauna, zwembad of jacuzzi te laten plaatsen. Na een stressvolle dag kun jij hier helemaal tot rust komen. Ook is het mogelijk om na een intense workout thuis te genieten van je eigen sauna en de dag af te sluiten met een koude douche. Wist je dat dit de spieren helpt te herstellen?

Samenkomen met vrienden

Maak van je tuin een plek waar jij en je vrienden kunnen genieten van elkaar, een fris drankje en de leukste muziek. Zorg voor een paar super chille loungesets en een stereo-installatie waar je buren van schrikken. Ook kun je ervoor kiezen om een veranda te plaatsen zodat je het hele jaar door van elkaar kunt genieten.