• June 22, 2024

Een tweede huis in Spanje is voor veel mensen echt een droom, maar je kunt deze droom ook uit laten komen. Een van de populaire gebieden is Andalusië, een autonome regio in het zuiden van Spanje. Andalusië heeft het grootste aantal inwoners van alle zeventien autonome regio’s in Spanje en heeft Sevilla als hoofdstad. Het is een mooie regio voor een tweede huis en wij vertellen je waarom.

Gastvrije inwoners

Iets wat vaak spanning met zich meebrengt bij een verhuizing, is de angst dat je nieuwe buren of stadsgenoten niet leuk zijn. Je wilt per slot van rekening wel dat je je thuis kunt voelen in je nieuwe woning. De inwoners van Andalusië staan bekend om hun gastvrijheid, waardoor je je waarschijnlijk snel thuis zult voelen in je tweede huis. Daarnaast word je hier volledig ondergedompeld in de Spaanse culturen, met Spaanse muziek en gezellige fiesta’s.

Je kunt naar grotere of kleinere steden

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een tweede woning, ook bij de keuze in woonplaats. Je kunt kijken naar een woning in een grote bekende stad, zoals Sevilla, Granada of Malaga. Maar je kunt ook kijken naar een minder bekend stadje of dorpje, zoals Alhaurín de la Torre. Als je hebt besloten waar je een woning wilt kopen, dan kun je ook een makelaar zoeken in de omgeving. Bijvoorbeeld een Villa Nova makelaar nabij Alhaurín de la Torre

Heerlijk klimaat

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje, waardoor de gemiddelde temperatuur het hele jaar door lekker is. Je kunt ook gemiddeld meer dan 300 dagen per jaar genieten van de zon, waardoor Andalusië de perfecte locatie is om te overwinteren. Je kunt ervoor kiezen om dichtbij de kust te gaan wonen, maar ook meer binnenlands. Dan is het wel aan te raden om een woning met zwembad te kiezen.

Gastronomie

De gezellige sfeer in Andalusië merk je ook in de gastronomie in de buurt. Je hebt vaak verschillende leuke restaurantjes, ook in de minder toeristische gebieden. Het is ook erg leuk om te eten zoals de locals, in plaats van de toeristische restaurants. Je kunt natuurlijk ook zelf de typische Spaanse gerechten proberen te maken in je nieuwe keuken in Andalusië.