• June 22, 2024

Als je een koopwoning hebt dan wil je natuurlijk dat de staat van de woning goed is en ook goed blijft. Om dit voor elkaar te krijgen moet de buiten-, maar ook de binnenkant van de woning goed onderhouden worden. Een belangrijk deel van het onderhouden van de woning is het dak. Het dak van je woning is erg gevoelig en moet dus met regelmaat onderhouden worden. Waarom het zo belangrijk is om je dak te onderhouden, lees je in dit artikel.

Je kan schade tijdig oplossen 

Schade aan het dak ontstaat vaak door een slecht onderhoud, hevige stormen of het uitdrogen van het dakleer. Veel mensen komen er pas achter dat ze schade aan het dak hebben als het te laat is. Regenwater komt in de woning terecht en zorgt voor schade aan de vloer en/of het plafond. Door te kiezen voor dakonderhoud Breda kan schade opgespoord worden en ook gerepareerd worden zodat verdere verspreiding voorkomen wordt. Het opsporen van schade kan je prima zelf doen, maar het repareren van de schade kun je het beste uitbesteden aan een dakdekker. 

Het dak hoeft minder snel vervangen te worden

Over het algemeen blijft dakleer voor enkele tientallen jaren goed voordat het vervangen moet worden. Voor het dak zelf is dit nog veel langer. Het vervangen van het complete dak of al het dakleer kan snel duizenden tot tienduizenden euro’s kosten. Dat is erg veel geld en het zou dus erg zonde zijn als je het zover hebt laten komen. Door het dak regelmatig te laten onderhouden door een dakdekker, kun je voorkomen dat het dakleer of het complete dak vervangen moet worden. Dit is niet alleen fijn, maar ook voorkom je hiermee dat de waarde van de woning afneemt.

Het inschakelen van een dakdekker is niet duur 

Wanneer je een dakdekker wilt inschakelen voor het onderhouden van het dak, dan kun je er vanuit gaan dat dit goedkoop is. Je bent vaak maar enkele honderden euro’s kwijt. Dit kun je beschouwen als een investering, want door enkele keren honderden euro’s uit te geven aan het onderhoud, kun je duizenden euro’s aan schade voorkomen. Het inschakelen van een dakdekker wordt pas duur als het dak gerepareerd of zelfs compleet vervangen moet worden.