• June 22, 2024

Leer meer over de verschillende soorten laminaatvloeren voor jouw huis

Binnen de soorten vloeren voor huizen, kunnen we de klassieke keramische, houten of laminaat vloeren vinden. Deze laatste zijn zeer populair geworden door de verscheidenheid aan beschikbare modellen, kleuren en dessins, naast het gemak van installatie in vergelijking met andere bekledingen. Dus, als je op zoek bent naar een laminaat vloer in Bergen op Zoom, lees dan verder en kom alles te weten over deze veelzijdige vloer!

Wat is een laminaatvloer?

Laminaatvloeren zijn een synthetisch materiaal dat is samengesteld uit verschillende lagen: bescherming, design, een centrale laag van kunsthars en een vochtwerende onderlaag. Laminaatvloeren hebben over het algemeen een houtimitatie, waarbij de natuurlijke vormgeving en de kleur in verschillende tinten worden gerespecteerd, zodat ze bij installatie een elegante en geraffineerde binnenhuisinrichting bieden.

Een van de kenmerken van laminaatvloeren is dat ze bestand zijn tegen alledaags gebruik en tijdelijke slijtage, waardoor dit type vloer een kwaliteitsoptie is, met een voortreffelijk design en zeer voordelig in vergelijking met natuurlijk hout.

Belangrijkste soorten laminaatvloeren

Onder de verschillende vloeropties die kunnen worden gebruikt, zijn er die voor huishoudelijk en commercieel gebruik. Het verschil wordt uiteraard bepaald door het vermogen van de vloer om de beweging van mensen, meubilair of voorwerpen die zich in de ruimte bevinden te weerstaan en door de intensiteit waarmee de vloer zal worden gebruikt.

Laminaatvloeren voor huishoudelijk gebruik

– Licht: in kamers die weinig gebruikt worden, zoals slaapkamers.

– Algemeen: ruimten voor gemiddeld gebruik, zoals de woonkamer.

– Intensief: gebieden met veel verkeer en intensief gebruik, zoals keukens, ingangen en gangen.

Laminaatvloeren voor commercieel gebruik

– Licht: in commerciële ruimten met een geringer gebruik, zoals hotelkamers, privé- of kleine kantoren, onder andere.

– Algemeen: commerciële gebieden met middelintensief verkeer, zoals middelgrote kantoren, vergaderzalen en cafetaria’s.

– Intensief: commerciële gebieden met intensief gebruik, zoals schoolverdiepingen, magazijnen, gangen en bedrijfsontvangsten of kantoren.

Kleurvariatie

Wat de tinten van laminaatvloeren betreft, is de beschikbaarheid van ontwerpen immens, aangezien we vloeren in bruin en zijn tintvarianten kunnen vinden, ideaal om ruimtes met een klassieke, vintage of boheemse stijl te decoreren en warme en gastvrije omgevingen te genereren. Evenzo moeten we er rekening mee houden dat de lichte tinten van hout, een effect van amplitude en helderheid in de ruimte veroorzaken.