• April 19, 2024

De slaapkamer is een ruimte waar we veel tijd spenderen. Het is een een belangrijke ruimte waar je even tot rust kan komen en je kan terugtrekken, het is echt jouw ruimte. Het is dan wel leuk en fijn dat je deze ruimte helemaal kan maken zoals jij wilt, daarvoor gaan we je in dit artikel een aantal tips geven.

De meubels

het inrichten van je slaapkamer begint natuurlijk bij de meubels, aan een lege kamer heb je niks. Het belangrijkste om in je slaapkamer te hebben is een bed, maar welk bed? Er zijn veel verschillende keuzes voor bedden. Je kan een hangbed kiezen, een boxspring, allerlei verschillende kleuren en materialen en er zijn nog meer mogelijkheden. Kijk zelf naar welke (kleuren)thema je wilt voor je kamer en hoe groot je kamer is. Op basis daarvan kan je dan gaan kiezen welk bed het best in jouw kamer past en welke kleur en materiaal je wilt voor het bed. Bij Epoxy studio Rotterdam kan je terecht voor mooie, houten bijzettafels. Dit is misschien ook een leuk idee voor in je kamer, het is erg uniek en je hebt dan een fijne zitplek waar je bijvoorbeeld aan school kan werken.

Verven en decoratie

Om je kamer op te leuken kun je ook je kamer verven of een muur verven. Het is een simpele maar toch een hele leuke toevoeging aan je kamer. Mag of kan je je kamer niet verven kan je ook altijd nog kiezen voor een wandkleed of sticker. Dit kan je er zo weer vanaf halen maar het is nog steeds heel erg leuk en dan ben je van die kale, saaie muur af. In het algemeen zijn muurstickers en wandkleden ook al heb je je kamer geverfd, een erg leuke manier van decoreren. Je kan ook een leuk kleed neerleggen en foto´s ophangen om je kamer meer persoonlijk te maken. 

Verlichting 

In een donkere kamer zitten is natuurlijk ook helemaal niks, probeer daarom iets leuks te doen met je licht. Je hebt bijvoorbeeld gloeilampen die je van kleur kan veranderen, dit is een leuke toevoeging aan je kamer. Je kan ook kiezen voor led lichtjes die je kan ophangen, ook hiervan heb je varianten die van kleur kunnen veranderen. Dit is minder fel dan wanneer je al je lampen aan zou doen en het ziet er super gezellig en sfeervol uit. Je kan ook een Himalaya lamp kopen of andere gezellige sfeer belichting om je kamer op te leuken.