• May 18, 2024

Tuinmeubelen zijn een belangrijk aspect bij jouw tuin. Het kan je tuin helemaal afmaken. Het is natuurlijk al helemaal fijn als je tuinmeubelen het hele jaar kunt gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd waar je naar moet kijken voor het uitkiezen van jouw tuinmeubelen voor elk seizoen.

All-weather materialen

Het materiaal van de tuinmeubelen voor elk seizoen moeten tegen elke weersomstandigheden kunnen. Denk dan bijvoorbeeld aan deze materialen: aluminium, kunststof, teak of synthetisch rotan.

Deze materialen zijn dan ook nog eens duurzaam en zijn bestand tegen regen, wind en zonlicht.

Opklapbaar of stapelbaar

Ook is het gemakkelijk als de tuinmeubelen opklapbaar of stapelbaar zijn. Zo zijn de tuinmeubelen die voor dat seizoen niet geschikt zijn zo opgeruimd of aan de kant geschoven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opklapbare ligstoelen of een tafel die je in elkaar kunt klappen.

Dingen die je warm houden

Als het koud is buiten maar je wilt toch buiten blijven zitten is het verstandig om te kiezen voor dingen die je warm houden. Bijvoorbeeld een elektrische radiator voor in de serre of dekens die je over je heen kunt leggen in de bank of stoel. Ook kun je dikkere kussens aanschaffen voor de stoelen en banken die je warm houden in de koudere dagen. Hoes jouw meubels in om ze te beschermen tegen sneeuw en regen, en berg ze op in een droge, beschutte ruimte.

Dingen die je koel houden

Als het dan warm is buiten wil je dingen hebben die je wat koeler kunnen houden. Hierbij kun je denken aan een ventilator of een parasol zodat je uit de zon kunt blijven zitten. Ga voor materialen zoals rotan, bamboe en gevlochten kunststof die bestand zijn tegen UV-straling en lichtgewicht zijn.
Om dit helemaal voor jou gepland te maken is het mogelijk om een tuinontwerp te laten maken door Habro Tuinen. Hierbij wordt jouw hele tuin ontworpen en kan er alvast over nagedacht welke tuinmeubelen waar komen te staan.