• June 22, 2024

Verhuizen is een hoop werk. Je moet al je spullen inpakken en uitzoeken. Maar waar laat je nou al die spullen? Daar heb je verhuisdozen voor. Ga je verhuizen in Roosendaal of omstreken, dan kan FS-Verhuizingen jou helpen aan Verhuisdozen. Zij kunnen je ook helpen met het verhuizen van jouw gehele inboedel, dit doen ze goedkoop, schadevrij en goed verzekerd.

Verschillende soorten verhuisdozen 

Je zou het misschien niet denken, maar er zijn een hoop verschillende soorten verhuisdozen. Er is naast afmeting ook nog een verschil in soort doos. Voor iedere situatie is er een geschikte doos.

  • Autolockdozen: dit zijn de meeste gebruikte dozen. Hier kunnen de meeste spullen in en dit is niet gebonden aan specifieke eisen. 
  • Boekendozen: op het moment dat je veel boeken wilt gaan verhuizen, is het verstandig om ze in een boekendoos te doen. Veel boeken bij elkaar kunnen samen toch best veel wegen, daarom heb je wat stevigere dozen nodig. Voor een aantal losse boeken is het natuurlijk overbodig om hier een speciale doos voor te halen. 
  • Garderobedozen: deze doen precies wat de naam zegt: ze worden gebruikt om je garderobe mee te vervoeren. In deze dozen kun je kleding ophangen. Hierdoor krijg je geen kreukels in de kleren en kun je de kleren weer direct terug ophangen in de kast bij je nieuwe woning. 
  • Dozen met vakverdeling: heb je breekbare spullen, dan kan je het beste deze dozen gebruiken. Door de vakverdeling is er minder kans op verschuivingen tijdens de verhuizing. Hierdoor wordt de kans op schade verkleint. Voor de zekerheid zou je dan nog wat extra inpakmateriaal kunnen gebruiken.

Het aantal verhuisdozen

Dit is natuurlijk moeilijk in te schatten, maar de schatting maak je aan de hand van de grootte en de hoeveelheid spullen die mee moet worden genomen. Je moet hiervoor een bank of bed niet meerekenen, want die stop je natuurlijk niet in een doos. Een student die op kamers gaat wonen heeft gemiddeld 20 tot 30 verhuisdozen nodig. Ga je als gezin verhuizen, dan heb je er wel wat meer nodig. Je kunt dan het beste 15 dozen per kamer aanhouden. Een gemiddeld klein gezin heeft zo’n 70 dozen nodig. Je kan verhuisdozen kopen en huren. Het is maar net wat jij wilt. Maak je gebruik van de diensten van een verhuisbedrijf, dan kan het beste daar verhuisdozen huren in plaats van kopen. Je betaald er dan een bepaald bedrag per doos voor. Hoeveel je moet betalen, hangt af van de kwaliteit van de dozen en het aantal dozen wat je huurt.