• July 18, 2024

Tot laat in de avond zwoegen om een schoolopdracht af te krijgen. We kennen het allemaal wel vanuit onze studentenperiode. Wanneer je het werkstuk dan eindelijk af hebt, komt het besef: je hebt geen printer in huis. Dat betekent dat je extra vroeg op moet staan de volgende dag om in de rij te staan voor de copyshop. Dat kan makkelijker, vind je niet? Door zelf een printer aan te schaffen als student zijnde ben je van dit probleem af. 

Niet veel geld als student

Voor studenten is de prijs van het product erg belangrijk bij de aankoop. Met een studiefinanciering en een weekendbaantje heb je namelijk niet een heel groot budget tot je beschikking. Toch is zelf een printer aanschaffen goedkoper dan voor elk document dat je moet printen naar de copyshop gaan. Maar is het kiezen voor de goedkoopste printer ook de slimste keuze? Printers die bij de aanschaf goedkoop zijn, kunnen dure gebruikskosten hebben. 

Een zwart-witte laserprinter

Als de printer alleen gebruikt gaat worden om tekstdocumenten af te drukken, is het een goed idee om een zwart-wit laserprinter te kopen. Doordat je maar één toner gebruikt, ben je vaak snel voordeliger uit. Een voordeel van toner is dat deze niet kunnen uitdrogen. Daarnaast gaan toners lang mee en kun je er vaak duizenden pagina’s mee afdrukken, waardoor de gebruikskosten lekker laag blijven. Wat wel een nadeel is van deze printers, is dat ze een stuk groter zijn dan de gemiddelde inkjetprinters. In een kleine studentenwoning heb je hier niet altijd ruimte voor. 

Een inkjetprinter

Wanneer je opzoek bent naar een compacte printer die in kleur kan printer, dan is een inkjetprinter de juiste keuze voor jou. Deze kleurenprinters staan erom bekend dat ze afbeeldingen scherp kunnen afdrukken. Ideaal dus wanneer je de printer ook wilt gebruiken voor leuke foto’s om je studentenkamer mee te decoreren. Inkjetprinters zijn goedkoop in de aanschaf, maar de inktcartridges zijn wel weer aan de dure kant. Om de kosten op deze inktcartridges te besparen kun je er veel in één keer bestellen zodat je korting krijgt.