• July 18, 2024

Je hebt besloten een huis te gaan kopen, leuk! Maar het kan ook best lastig zijn om de juiste locatie te vinden om een huis te kopen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, hebben wij een kleine checklist van een paar punten voor je opgesteld. Zo weet je zeker dat jij er klaar voor bent.

Als je een huis gaat kopen, weet je vast al wel ongeveer waar je wilt gaan wonen. Zo weet je waarschijnlijk, het dorp, de stad, of op zijn minst de provincie al wel. Weet je ook dan nog niet waar je een huis gaat kopen? Met Van der Eijken makelaardij makelaardij ga je op zoek.

Binnen of buiten het centrum

Als je in een dorp of stad wilt gaan wonen, is de eerste vraag die je jezelf moet stellen of je binnen of buiten het centrum wilt wonen. Het voordeel van in het centrum wonen is natuurlijk dat je hier allerlei dingen vaak binnen loopafstand hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de supermarkt, de bakker, de slager en andere winkels. Het nadeel is dat je vaak meer betaalt voor een kleinere woning en dat je meestal ook niet zo’n grote tuin hebt. Buiten het centrum heb je vaak alle rust en kun je een veel grotere woning met grote tuin kopen. Je zult dan echter wel altijd een stukje moeten rijden om je boodschappen te doen.

Druk of rustig

Als je kinderen hebt, of je bent erg gesteld op je rust, kan het handig zijn dat je goed let op de drukte van de wijk waar je gaat wonen. Zo is het dan misschien fijn als je geen huis koopt aan een grote weg, of dicht bij een speelplein of basisschool. Een huis langs een grote weg kan ook fijn zijn, je hebt dan immers een snel bereik naar andere dorpen en steden in de buurt.

De buurt

Natuurlijk kun je nooit precies weten hoe een buurt in elkaar zit en blijft het altijd een beetje gokken. Toch zijn er dingen waaraan je wel kunt zien of een buurt bij je past. Loop bijvoorbeeld eens een rondje door de buurt voor en na het bezichtigen van de woning. Ga ook eens wat vroeger op de ochtend, of wat later op de avond kijken. Hoe is de sfeer op straat, bevalt het? Vaak geeft dit je een erg goed beeld van de buurt. Bel ook eens bij de buren aan en vraag hoe zij de buurt ervaren. Zo kun je alvast kennismaken met de omgeving en weet je waar je eventueel terecht kunt komen.