• July 18, 2024

Een verstopping is altijd vervelend en wachten totdat het probleem zichzelf oplost zit er vaak niet in. Er moet actie worden ondernomen. Neem contact op met ontstoppingsdienst DG Riooltechniek om jouw riool direct te laten ontstoppen.

Wanneer heb je te maken met een verstopping?

Deze vraag beantwoordt zichzelf vaak. Mocht je niet zeker zijn of je wel of niet te maken hebt met een verstopping dan herken je dit vaak aan een rioolgeur in combinatie met een borrelend toilet. Het water loopt niet goed weg en vaak komt het ook omhoog. Trek in dit geval niet nogmaals door, anders bestaat er een kans dat het toilet overstroomt.

Oorzaken van een verstopping

Een verstopping van het riool kent vele oorzaken, bijvoorbeeld een opstapeling van vetresten, haren, chemicaliën of achterstallig onderhoud. Ook is het mogelijk dat verouderde leidingen overbelast raken door nieuwbouw, daarnaast kan achterstallig onderhoud ook zorgen voor een verstopte leiding. Het verzakken van grond of huizen kan ook een reden zijn dat leidingen verstopt raken. Door de verzakking kunnen leidingen in een andere hoek komen te liggen of afgekneld worden door de druk. Hierdoor kan er afvalwater niet of slecht doorheen stromen.

Een verstopping voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Een verstopping kun je voorkomen door het goed onderhouden van je leidingen. Je kunt zelf op zoek gaan naar de juiste producten of professioneel advies vragen aan een gespecialiseerd bedrijf. Je kunt er ook voor kiezen om je leidingen te laten onderzoeken met behulp van een camera. Er wordt dan een kleine camera door het riool gemanoeuvreerd, zo worden zwakke plekken in kaart gebracht en gecontroleerd op mogelijke verstoppingen.

Hoe los je een verstopping op? 

Er zijn er verschillende manieren om een verstopping op te lossen. Zoek wel de juiste instructies op want door sommige middelen zoals bijvoorbeeld chemische rioolontstoppers kunnen de leidingen beschadigingen oplopen bij onjuist gebruik. Je kunt daarom beter DG Riooltechniek bellen voor een snelle en deskundige ontstopping van jouw riool.