• July 18, 2024

Na een hele verbouwklus zit je met een hoop afval dat je kwijt wilt. Dit kun je makkelijk doen door een goedkope container in te huren. Dan wordt het afval voor jou opgeruimd. Maar er zijn vele containers, elk met hun eigen functie. Welke kies je dan? Na het lezen van dit artikel heb je geen twijfels meer over de container die voor jouw situatie geschikt is en kun je deze gelijk inhuren.

Grofvuil containers

Deze containers zijn bestemd voor grofvuil, restafval en huisraad. Deze kun je dus gebruiken voor afval bij grote opruiming. Denk bijvoorbeeld aan verhuizen. De oude meubels, tafels en bedden moeten dan weg. Dan kun je hiervoor een grofvuil container huren. Ook klein bouwafval kan hierin—denk aan hout, steen of metaal.

Vooral bedrijven hebben heel wat voordeel aan een grofvuil- of rolcontainer, voor papier en glas bijvoorbeeld. Van dit soort afval kun je immers heel wat in de container doen.

Containers bij verbouwing

Bouw- en sloopafval container

Bij verbouwwerkzaamheden komt er heel wat afval vrij. Hiervoor is een bouw- en sloopafval container geschikt. Vaak gebruikt men ook de term “gemengd afval” bij deze container.

Hout container

Als het gaat om een grote hoeveelheid hout dat bij verbouwing op de stapel met afval komt, kan je die het best met een daarvoor bestemde hout container laten afvoeren. Vaak zit je wel goed met een standaard bouw- en sloopafval container.

Puin container

Je hebt ook vuil van robuuste aard zoals stenen, beton, tegels en dakpannen. Dus min of meer materiaal dat te recyclen is. Dit stuur je het best mee in een puin container.

Tuinafval containers

Groen afval

Bij een verbouwklus in tuin krijg je groen afval zoals bladeren en takken, maar ook bijvoorbeeld hout dat functioneerde als schuttingen bijvoorbeeld. Voor afval zoals deze huur je dan een tuinafval container in. Heel vaak is een hout container ook geschikt voor het materiaal na verbouwwerkzaamheden in de tuin.

Grond container

Het kan ook zijn dat grond het afvalproduct is na de opknapbeurt van je tuin. Dan kun je dit liever meesturen in een grond container.
Nu weet je wel welke containers er allemaal zijn, waarvoor ze elk bestemd zijn en welke het best geschikt is voor jou. Neem gauw een kijkje bij BudgetBak voor de goedkoopste containers. Afval weggooien is nooit zo makkelijk geweest!