• April 19, 2024

We kennen het allemaal wel, Formule 1. Maar wie zijn nou precies de coureurs die er aan meedoen, welk land representeren ze, wat is hun verhaal? In dit artikel gaan we een kijkje nemen naar drie Formule 1-coureurs. 

Lewis Hamilton

Natuurlijk moeten we beginnen met de enige echte Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton is geboren in Stevenage op 7 januari 1985. Hij rijdt onder de Engelse vlag bij Mercedes, op GPtoday.net kan je meer lezen over alle teams uit elk jaar. In zijn debuutjaar in 2007 kwam hij een WK-punt tekort om gelijk wereldkampioen te worden, maar hij hoefde niet lang te wachten want die titel werd in 2008  snel gepakt. Hamilton’s ouders zijn vanaf een jonge leeftijd uit elkaar gegaan, hij woonde bij zijn moeder. Hij heeft ook een stiefmoeder en twee halfzussen. Hij is opgevoed als Rooms-Katholiek.

Daniel Ricciardo

Dit is misschien een naam die je wat minder zegt, Daniel Ricciardo. Ricciardo is een Australisch-Italiaans autocoureur, hij rijdt onder de Australische vlag bij McLaren. Van 2015 tot en met 2018 heeft hij bij Red Bull gezeten waarbij hij zeven overwinningen heeft behaald. Ricciardo is in 1989 geboren in Perth, dit is een stad in Australië. In 2009 werd hij kampioen in het Britse Formule 3-kampioenschap. Hij heeft een Italiaanse vader en een Australische moeder. Aangezien Ricciardo is geboren in Australië en daar is opgegroeid rijdt hij onder de Australische vlag. Ricciardo is groot fan van Dale Earnhardt, een NASCAR-coureur, die in 2001 overleed na een crash. Vandaar dat hij 3 als zijn Formule 1-startnummer koos.

Max Verstappen

We kennen hem allemaal natuurlijk, Max Verstappen. Max rijdt onder de Nederlandse vlag, hij is opgegroeid met een Nederlandse vader en Belgische moeder in een Belgisch dorpje aan de grens van Nederland. Ondanks dit zegt hij toch dat hij zich meer Nederlands voelt en rijdt hij met een Nederlandse racelicentie. Verstappen begon vanaf een jonge leeftijd al met de autosport, vanaf zevenjarige leeftijd begon hij met karting waar hij ook erg succesvol in was. Dit leidde uiteindelijk naar zijn erg succesvolle carrière in Formule 1.

Ondanks de vele successen van Max Verstappen, maakt hij ook wel eens fouten, bijvoorbeeld in de race in Hongarije. De racegenen zitten ook zeker in de familie, zijn ouder zijn allebei bekend in de autosportwereld en ook zijn jongere zus was toen ze jong was erg goed in karting.